Μωρό σε διακοπές!

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ από όταν γεννήθηκε το μωρό έχω ξεχάσει την κανονική μου τσάντα και κυκλοφορώ με την τσάντα με την προίκα του μπέμπη. Κάπως έτσι και στις διακοπές.

Άκυρο. Στις διακοπές ήθελα ένα φορτηγό για τα πράγματα του μπέμπη και μια βαλιτσούλα για τα δικά μου. Το τι είναι χρήσιμο τελικά θα στο πω σήμερα.

Τι να βάλεις στη βαλίτσα του μωρού

  • Ρούχα: Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Πρέπει να έχεις προβλέψει τον καιρό και ο καιρός δεν προβλέπεται πλέον. Άρα πάρε τα καλοκαιρινά του/της και πρόσθεσε και 2-3 μακρυμάνικα φορμάκια(για το κρύο στον ύπνο),ενα μακρύ παντελόνι και μια ζακετούλα. Εσύ ξέρεις πόσα αλλάζει το παιδί σου κάθε μέρα,οπότε παίζεις αναλόγως με αυτό και το αν θα μπορείς να πλένεις ρούχα. Εμείς πχ στα νορμάλ μας χρησιμοποιούμε 3-4 φορμακια τη μέρα, στις διακοπές μας τώρα αυτά πάνε στα 4-5 συνήθως. Αν εσύ δεν θα έχεις δυνατότητα να πλύνεις ρούχα για 5 μέρες κ αλλάζει 4 ρουχαλάκια τη μέρα το μωρό σου, πάρε 20-25 φορμάκια.
  • Να σου πω για πάνες, γάλατα και τα πράγματα που χρησιμοποιείς κάθε μέρα το θεωρώ περιττό. Ωστόσο εμένα με βοήθησε που είχα πάρει πάνες και 3-4 κουτιά γάλα από πριν και δεν έψαχνα την ώρα που είχα πάει σε ένα νέο μέρος. Το ίδιο και με τις κρέμες του( αλλαγής πάνας κτλ)
  • Βραστήρας. Εναλλακτικά γκαζάκι κ μπρίκι για να ζεστάνεις το νερό για το γάλα του μωρού. Και θερμός για να το παίρνεις μαζί. Τώρα αν είστε ακόμα σε αποστείρωση, εννοείται ο αποστειρωτής. Εκεί παίρνεις και σακουλίτσες πολλαπλών χρήσεων για να αποθηκεύσεις στο ψυγείο τα αποστειρωμένα μπιμπερό!!!
  • Παρκοκρέβατο. Αν το μωρό κοιμάται στην κούνια του, αμαρτία να το βάλεις στο κρεβάτι μαζί σου. Κάνε και ένα τηλέφωνο εκεί που έχεις κλείσει για διαμονή αν παρέχουν, αλλιώς απαραιτήτως μαζί. Μαζί πάνε και τα σεντόνια του μωρού, το φωτάκι νυχτός (αν όντως χρησιμοποιείς δηλαδή) και φυσικά μια κουβερτούλα!
  • Πετσέτες. Πέρα από τις πετσέτες που χρησιμοποιούμε καθημερινά και την πετσέτα για την παραλία, τελικά χρειάστηκα κ δεύτερη για την παραλία σκέψου,για να τον σκουπίσω αφού τον ξεπλένω από τα αλάτια!
  • Φαρμακείο. Πάρε ένα φαρμακείο για το μωρό. Το σιρόπι που σου προτείνει ο γιατρός και σύριγγα σαν δοσομετρητή. Γάζες, φυσιολογικό ορό, αντικουνουπικές κρέμες και κρέμες για το αν το τσιμπήσει κάτι, αντηλιακή κρεμα (αν την επιτρέπει ο γιατρός) και χανζαπλάστ.
  • Κουνουπιέρα. Κουνουπιέρες βασικά. ΠΑΝΤΟΥ! Είναι ύπουλα τα ζωύφια στην εξοχή και καλό είναι να μένουν μακριά από το παιδί!
  • Παιχνίδια. Και δεν μιλάω για τα παραλίας αποκλειστικά. Μιλάω για τα παιχνίδια που παίζει στην καθημερινότητα του. Να έχει και κάποια πράγματα που γνωρίζει για να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί.
  • Το μπανάκι του. Με τα αφρόλουτρα του, τα σφουγγάρια και τα παιχνίδια του. Ισχύει ό,τι και στην παραπάνω περίπτωση.
  • Ενδοεπικοινωνία. Χρήσιμη αν το μωρό το έχεις σε ξεχωριστό χώρο στον ύπνο του ή αν απλά θέλεις να αράξεις στο μπαλκόνι να χαζεύεις το φεγγάρι ενώ το μωρό κοιμάται μέσα.
  • Last but not least, γιατρός! Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να ξέρεις έναν παιδίατρο που μπορεί να απευθυνθείς και νοσοκομείο κοντά για παν ενδεχόμενο.

Αυτά για εσάς, γιατί εμείς που κάνουμε κάμπινγκ θέλουμε ακόμα περισσότερα !!!

Καλές διακοπές!!

1 Comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s